Saturday, June 2, 2007

Οι πραγματικές ειδήσεις της ημέρας

Το Πρωτοκόλλο του Κιότο από τους «μεγάλους»
Πρόταση Μπους για παράκαμψη του Πρωτοκόλλου του Κιότο από τους «μεγάλους».
Μακροπρόθεσμο σχέδιο για την κλιματολογική αλλαγή με την συμμετοχή μόνο των «μεγάλων» ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου της G8 όπου θα συζητηθούν και τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν το ζήτημα στα σοβαρά», είπε ο Τζ.Μπους. Και πρόσθεσε: «Η νέα πρωτοβουλία θα συνεισφέρει στον διάλογο που θα λάβει χώρα στην Σύνοδο στη Γερμανία».

(από Τα Νέα).

Σημείωση Στάθη: Η αναφορά στο περιβάλλον του Προέδρου Μπούς (θάμνος) είναι ελαφρώς υποκριτική, δεδομένου του υπόβαθρου του συγκεκριμένου. Δεν μπορώ όμως να μην καυτηριάσω και την Ευρωπαϊκή φρενίτιδα σχετικά με το περιβάλλον. Οι στόχοι είναι καλό να μ΄παίνουνε, αλλά θα πρέπει να είναι εφικτοί. Σχετικά με την Ελλάδα, παρατηρώ ότι οι όποιες πρωτοβουλίες είναι αποσπασματικές και ώς εκ' τούτου αναποτελεσματικές. Χαρακτηριστικά αναφέρω την κατάσταση των ΧΥΤΑ, και το παιχνιδάκι πέριξ αυτών. Ταυτόχρονα και την παντελή πολιτική περιβάλοντος από τους δημάρχους μας (Αβραμόπουλο, Μπακογιάννη χαρακτηριστικά), εκτός του Λαλιώτη και μπράβο του (μόνο γιαυτό).
Στο http://kafedaki.blogspot.com/2007/06/blog-post.html μικρές συμβουλές για το περιβάλλον.

No comments: