Monday, June 4, 2007

Η καλή είδηση της ημέρας

Ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου κομποστοποίησης στα Άνω Λιόσια. Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης και βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων.

Το εργοστάσιο κομποστοποίησης απορριμμάτων (Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης) διασφαλίζει την διαχείριση και επεξεργασία του 50% απορριμμάτων της χώρας, ενώ μειώνει τα απόβλητα σε ποσοστό 75%. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι πως σε μονάδες όγκου, που είναι και ο αποφασιστικός παράγοντας για τη δέσμευση της γης που θα «φιλοξενήσει» ένα ΧΥΤΑ, η μείωση είναι πάνω από 90%.

Σημείωση Στάθη: Χαιρετίζω την πρώτη λειτουργία ενός (μόνο) κέντρου μηχανικής ανακύκλωσης. Μέρα που έρχεται, ας μή γκρινιάξω για τους Κουρουπητούς κλπ. Πάντως, ας δώσω και ένα + στην κυβέρνηση, που άν και παντελώς αναίσθητη για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, κατάφερε έπειτα από 10 χρόνια να θέσει σε λειτουργία το εργοστάσιο.
Καθότι και παγκόσμια ημέρα η αυριανή, παραθέτω άρθρο σχετικό, από το kafedaki. http://kafedaki.blogspot.com/2007/06/blog-post.html

No comments: