Friday, June 8, 2007

η είδηση

"Segolen VS Sarkozy
Γιατί δεν συμπαθώ την Segolen.είναι συντηρητική και οι όποιες προοδευτικές της απόψεις προέρχονται από ανάγκη διαφοροποίησης.δεν έχει πρόγραμμα.είναι περισσότερο Γαλλίδα από Ευρωπαία.είναι η Γαλλική ...."
Στο ανωτέρω ανέφερα την αντιπάθειά μου στους ανωτέρους, γιατί ο μέν Sarkozy είναι αντιευρωπαίος, η δε Segolen είναι επι τοις ουσίας αντιευρωπαία - ο ευρωπαϊσμός απαιτεί όραμα που η γλυκιά segolen δεν διαθέτει...

Πάμε στην είδηση:

7/6/2007

Συμφωνία Σαρκοζί- Μπλερ για απλοποιημένη συνθήκη για την ΕΕ
(ΑΠΕ)

Τη συμφωνία Βρετανίας- Γαλλίας για μια νέα απλοποιημένη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν την Πέμπτη (7/6) μετά το πέρας της Συνόδου των G8 οι κύριοι Νικολά Σαρκοζί και Τόνι Μπλερ.

Ο κ. Σαρκοζί σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος και όσο και ο Τόνι Μπλερ συμφώνησαν για το πλαίσιο μιας νέας απλοποιημένης Συνθήκης για την ΕΕ, η οποία δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Ο Τόνι Μπλερ και εγώ συμφωνήσαμε μόλις σε κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει τον σκελετό για μια απλοποιημένη Συνθήκη. Αυτό είναι πραγματικά κάτι» επεσήμανε ο γάλλος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να είναι μία νέα Συνθήκη και όχι ένα μικρό Ευρωσύνταγμα».

Η συμφωνία των δύο ηγετών περιλαμβάνει και τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος των θεμελιωδών δικαιωμάτων που υπήρχαν στο παλιό Ευρωσύνταγμα, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι «είπα στους γάλλους πολίτες ότι δεν μπορούμε να μείνουμε προσκολλημένοι σε μια Ευρώπη που είναι ακίνητη, δεν μπορούμε να παραμείνουμε με μια Ευρώπη που είναι μπλοκαρισμένη, δεν μπορούμε να μείνουμε με μια Ευρώπη που δεν έχει θεσμούς».

Σημειώνεται ότι ο βρετανός πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι δεν υποστηρίζει τη δημιουργία Συνταγματικής Συνθήκης, ενώ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «Ευρωσύνταγμα έχει τελειώσει».

Σχόλιο Στάθη: Όταν οι αντιοικολόγοι συζητάνε για το περιβάλλον και οι αντιευρωπαϊστές για την ευρώπη, κάτσε Αγγέλα μου και φάε Πολωνέζικο Μπορστσ...

No comments: