Sunday, June 3, 2007

Οι πραγματικές ειδήσεις της ημέρας:

Sales and Lease back ακινήτων του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε έκδοση νόμου με αντικείμενο τα ανωτέρω, δίνοντας τη δυνατότητα στο ίδιο να καλύψει τις ανάγκες του και να «αποκαταστήσει» το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εταιρείες επενδύσεων ακινήτων. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του ελλείματος της κεντρικής κυβέρνησης.

Σημείωση Στάθη: Το sales & lease back είναι ένα τρύκ που διευκολύνει το cash flow πρόβλημα εταιρειών. Στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία είναι το ίδιο το κράτος, που ανίκανο να διαχειριστεί την περιουσία του καταφεύγει στη λύση αυτή. Στο νομοσχέδιο διαβλέπω αγαθή πρόθεση και πιθανή βελτίωση των όρων της αγοράς. Φυσικά και βλέπω προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών δεικτών πράγμα που με φοβίζει, γνωρίζοντας τον τρόπο που αυτοί οι δείκτες χρησιμοποιούνται στην χώρα μας. Το θετικό είναι η εισροή νέων κεφαλαίων και η αναγέννηση παλαιών.
Πρόταση: Τώρα που το έφερε η κουβέντα, γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση και σε νομοθετική κάλυψη το leasing ακινήτων και σε ιδιώτες;

No comments: