Wednesday, June 20, 2007

είδηση 3

Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Απασχόλησης, απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στο θέμα των ομολόγων.
Όπως είπε στη Βουλή -στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για το «Θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και αξιοποίησης της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης»- ο υπουργός Απασχόλησης, η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να προσφέρει μόνο στο μικροκομματικό παρεμπόριο στο οποίο επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ, κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία.
Σημείωση Στάθη: Με δεδομένο το επικείμενο της διεξαγωγής των εκλογών την 23η Σεπτεμβρίου, κανείς δεν θα περίμενε να πάμε για εξεταστική. Αυτός είναι ο λόγος και όχι η εμπλοκή της δικαιοσύνης. Εξάλου, η εξεταστική αποδίδει πρώτα πολιτικές ευθύνες και επιπλέον παραπέμπει για τα ποινικά σε ειδικό δικαστήριο. Απ΄όλη την ιστορία, δικαιώνεται η Αλέκα, που αναφέρει "οι θεσμοί δεν αλλοιώνονται σε τέσσερα χρόνια, τι παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ;". Από την άλλη, πρώτη φορά βλέπω κυβέρνηση να συμπεριφέρεται μονίμως σαν θύμα (βλέπε υποκλοπές, απαγωγές πακιστανών, τώρα τα ομόλογα). Δεν τους λυπάμαι ούτε τους μεν ούτε τους δε.

No comments: