Thursday, May 31, 2007

Οι πραγματικές ειδήσεις της ημέρας 5

Πρόταση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται ο εκ μέρους των τραπεζών πλειστηριασμός σε πρώτη κατοικία οφειλέτη εάν αυτός χρωστά έως 10.000 ευρώ περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή, το οποίο παρουσίασε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, θα κατατεθεί στη Βουλή ως έχει, καταργούνται οι καταχρηστικοί όροι των τραπεζικών συμβάσεων, για τους οποίους έχουν εκδοθεί αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων, τα προγράμματα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων εισέρχονται σε καθεστώς ελέγχου και ρυθμίζεται η συγκρότηση και η λειτουργία καταναλωτικών οργανώσεων.

Σημείωση Στάθη: Καιρός ήταν. Οι πληστηριασμοί θα πρέπει να γίνονται για υποθηκευμένο προϊόν αντιστοίχου αξίας. Οι πιστωτές να φροντίσουν να περιορίσουν το ρίσκο τους με επιπλέον ελέγχους. Πολλοί φυσικά πιστεύουν ότι το ανωτέρω μέτρο είναι προς όφελος του καταναλωτή. Εξαρτάται από τη σκοπιά που το βλέπει κανείς. Για τους Ευαγγελάτικής αντίληψης, ναι, ισχύει. Για κάποιους άλλους όμως, απλά οι επιπλέον επισφάλειες κρατούν ψηλά τα επιτόκια...

No comments: