Tuesday, August 21, 2007

16 Σεπτεμβρίου. Το τίποτε εναντίον του καθόλου.

Προσπαθώντας να αποφασίσω για το τί θα ψηφίσω, βρήκα περισσότερους λόγους για να μήν ψηφίσω κάποιο κόμμα παρά θετικά μηνύματα για να τους ψηφίσω.

Ν.Δ.
αρνητικά:
1. Υπάρχει ακόμη η νοοτροπία Τσιτουρίδη
2. Έχουν σύνδρομο στέρησης
3. Δεν επαναφέρουν στην τάξη θρασύτατες νοικοκυρές (Παπακώστα)
4. Έχουν ρεμβασισμό
5. Επι της πολιτικής, δεν υπάρχει το παραμικρό σχέδιο.
6. Έχουν κρυφές ατζέντες, σε ασφαλιστικό, ανάπτυξη.
7. Ασκούν προσωπική εξωτερική πολιτική (Ντορίτσα).

θετικά:
1. Ευριπίδης Στυλιανίδης, παράθυρο στον κόσμο.
2. Δούκας/Αλογοσκούφης (αν και ο τελευταίος πολιτικαντίζει).
3. Πολιτική για τον τουρισμό.

ΠΑΣΟΚ.
αρνητικά:
1. Νοοτροπία Νεονάκη. Σύμφωνοι δεν είναι ποινικά κολάσσιμος, αλλά εκνευρίζομαι από την νοοτροπία λιγούρη.
2. Ο Παπ. είναι μόνος.
3. Δεν πέιθομαι ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο.

Θετικά:
1. Νέοι άνθρωποι

Τι θα γίνει τελικά; Βλέπω διαφορά στις 3,5 μονάδες και σπάνια πέφτω έξω.

φιλιά

Ανακοίνωση Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετέχει στις εθνικές εκλογές με συνδυασμούς σε όλη τη χώρα Οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβίου επιβλήθηκαν στούς πολίτες μέσω μιας άθλιας μεθόδευσης που καταρρακώνει τους θεσμούς και απαξιώνει ακόμα περισσότερο την πολιτική. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, μόλις τέσσερεις μήνες από το ιδρυτικό της συνέδριο καλείται να συμμετέχει στις εκλογές αυτές με ελάχιστους πόρους αλλά με απόλυτη πίστη στις φιλελεύθερες αρχές και προτάσεις της. Η πολιτική κατάθεση, στις εκλογές αυτές, των φιλελεύθερων προτάσεων αποτελεί πολύ σημαντικότερο ζήτημα από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα και για αυτό το λόγο η Φιλελεύθερη Συμμαχία, αν και οργανωτικά ανέτοιμη, είναι ιδεολογικά και προγραμματικά πανέτοιμη να ζητήσει την ψήφο του εκλοκλογικού σώματος. Η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία αποτελεί αποδοκιμασία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από τους πολίτες που αναγνωρίζουν ότι οι λύσεις δεν μπορούν να προέλθουν από αυτούς που ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα. Ταυτόχρονα, η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία αποτελεί αποδοκιμασία των αντιδημοκρατικών κομμάτων της άκρας δεξιάς και αριστεράς, δηλαδή όλων αυτών που θέλουν να εκμεταλλευτούν την διαμαρτυρία των Ελλήνων πολιτών για να προωθήσουν τον εθνικισμό και τον σκοταδισμό, τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και την κατάργηση της ελεύθερης αγοράς. Η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία εκτός από ψήφο διαμαρτυρίας είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για αλλαγή πορείας, είναι ψήφος στο μόνο πολιτικό κόμμα της Ελλάδας που στο πρόγραμμά του προτείνει πλήρεις, εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του πολίτη. Είναι θετική ψήφος και σε κάθε περίπτωση δεν είναι χαμένη ψήφος. Αντίθετα, χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στα κόμματα που ευθύνονται για τις χαμένες ευκαιρίες και τα αδιέξοδα των τετραετιών που πέρασαν. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μη προσθέσουν, με άλλη μια χαμένη ψήφο, άλλη μια χαμένη τετραετία στην πολιτική ζωή του τόπου. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να υποστηρίξουν το μόνο πολιτικό κόμμα που δεν συγκροτήθηκε από φθαρμένα πολιτικά στελέχη που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία ενισχύει ένα νέο κόμμα πολιτών και όχι επαγγελματιών πολιτικών, που χωρίς δεσμεύσεις και υπολογισμούς πολιτικού κόστους, μπορούν να πετύχουν αυτό που σήμερα φαντάζει ακατόρθωτο. Περισσότερα στο http://www.greekliberals.gr/

Friday, August 10, 2007

geia sou re Kosta oikologe

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Με τσεκούρια, λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια μπράβοι της εταιρείας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ» μπήκαν σήμερα στις 9:30 το πρωί στη δημοτική πλαζ Ελληνικού, αφαίρεσαν την πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο δήμος, τοποθέτησαν στην είσοδό της ταμειακή μηχανή και επιτέθηκαν στους λουόμενους τραυματίζοντας δύο γυναίκες, όταν αυτοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να αφαιρέσουν το μεγάλο πανό που γράφει «Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ – ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ».
Όταν έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, χρειάστηκε πολύ ώρα προκειμένου να συλληφθούν ορισμένοι μόνο από τους μπράβους καθώς άλλοι έφυγαν και μπήκαν στα κέντρα. Στην κυριολεξία ο κόσμος έπιανε τους μπράβους και τους κράταγε φωνάζοντας στην αστυνομία να τους συλλάβει. Η συνέχεια των σημερινών επεισοδίων λαμβάνει χώρα στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού, όπου έχουν οδηγηθεί οι συλληφθέντες μπράβοι της εταιρείας. Στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού πήγε ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης για να καταθέσει μήνυση κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών των επεισοδίων. Είναι τέτοιο το θράσος της «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ» - πού υπολογίζουν άραγε; - που εκπρόσωποί της από το αστυνομικό τμήμα κάνουν μηνύσεις ακόμη και στους μάρτυρες που πάνε να καταθέσουν για τα επεισόδια στο αστυνομικό τμήμα. Μήνυσαν – για μια ακόμη φορά – τον Μιλτιάδη Ευσταθιάδη, τον Άρη Σούγελα πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ελληνικού, την τραυματία (!) κ. Θεοδώρα Σημαιοφορίδου. Απείλησαν να μηνύσουν ακόμη και τη δημοσιογράφο του Γραφείου Τύπου του δήμου Ελίζα Γιαννακαρώνη η οποία απουσίαζε την ώρα των επεισοδίων από την παραλία και πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να καλύψει δημοσιογραφικά τα γεγονότα. Αφού κρατήθηκε 5 ώρες αφέθηκε ελεύθερη μετά και την παρέμβαση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ.
Ο δήμαρχος Ελληνικού χαρακτήρισε δολοφονική τη σημερινή επίθεση της «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ» και διαμήνυσε πως ό,τι και να κάνουν «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Η πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα βαρύνει την κυβέρνηση που ανέχεται να θεωρούν τσιφλίκι τους την παραλία Ελληνικού, επιχειρηματίες που δε διστάζουν να προβούν ακόμη και σε δολοφονικές ενέργειες για να υπερασπίσουν το «παγκάρι» τους.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤA ΑΠΟ 5 ΩΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗ!
Ελεύθερη αφέθηκε η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του δήμου Ελίζα Γιαννακαρώνη μετά από πέντε ώρες κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού. Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλαζ του Αγίου Κοσμά και τις συλλήψεις που ακολούθησαν η υπεύθυνη του γραφείου μετέβη από το δημαρχείο στο τμήμα προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ. Τότε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σ. Γιαννόπουλος ζήτησε την κράτησή της κάνοντας της μήνυση "για απειλή και εξύβριση"! Αν και η υπεύθυνη δήλωσε πως ως δημοσιογράφος είναι εκεί για ρεπορτάζ και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, οι αστυνομικοί του τμήματος την κράτησαν,αφού πρώτα της πήραν τα στοιχεία για την μήνυση. Έπειτα από πέντε ώρες και μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ αφέθηκε ελεύθερη, αφού κατά δήλωση των αστυνομικών δεν είχε υποβληθεί μήνυση και η κράτηση έγινε μέχρι να ερευνηθούν τα στοιχεία της δημοσιογράφου.Εγκληματική ενέργεια καταγγέλει ο δήμαρχος κ. Κορτζίδης στον ΣΚΑΙ 100.3. Ακούστε τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στην παραλία.
Αντιδράσεις κομμάτων και φορέων Σχόλιο του Γραφείου Τύπου ΚΚΕ για τις βιαιοπραγίες μπράβων στην παραλία του Ελληνικού Οι βιαιοπραγίες των μπράβων των επιχειρηματιών σε βάρος των λουομένων στην παραλία του Ελληνικού πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλο το λαό. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι παραλίες ανήκουν στο λαό, η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές είναι δικαίωμα. Παράνομη είναι η κατοχή και η εκμετάλλευση τους από επιχειρηματίες. Παράνομη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εκχωρεί και ευνοεί την εμπορευματοποίησή τους. Σε διάβημα προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) προέβη ο Συνασπισμός. Ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΝ Κώστας Παπαδιγενόπουλος επικοινώνησε με τον διευθυντή της ΓΑΔΑ, στρατηγό Μπούτσικα Ιωάννη και διαμαρτυρήθηκε για την μειωμένη παρουσία της αστυνομίας στον τόπο των επεισοδίων και για μεροληπτική -όπως είπε- συμπεριφορά σε βάρος της δημοτικής Αρχής και πολιτών του Ελληνικού. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Ο Δ.Σ.Α. καταδικάζει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα πρωτοφανή βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε βάρος λουομένων και εκπροσώπων του Δήμου Ελληνικού στην παραλία του Αγίου Κοσμά. Η συνταγματική προστασία των ακτών, η οποία εκτείνεται στην χερσαία και θαλάσσια ζώνη αυτών ως οικοσυστημάτων, περιλαμβάνει την κατά το φυσικό προορισμό χρήση τους και ιδίως την διασφάλιση του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτές, καθώς επίσης και την κοινοχρησία αυτών. Κατά συνέπεια θα πρέπει να αποκλείονται χρήσεις, οι οποίες μπορεί να εμποδίζουν την κατά προορισμό χρήση των χώρων αυτών, δηλαδή της ελεύθερης και ανεμπόδιστης επίσκεψης, παραμονής, διέλευσης και κολύμβησης (ΣτΕ 3346/1999). Η πρότασή μας για ίδρυση ενιαίου φορέα διαχείρισης του Εθνικού πλούτου με αποστολή τη διατήρησή του ως αγαθού κοινής χρήσης και την αποτροπή της καταστροφής του από αυθαίρετες επεμβάσεις είναι επιβεβλημένη και αναγκαία. Η πολιτεία οφείλει επιτέλους να λάβει θέση και να εξασφαλίσει την προστασία του δικαιώματος αυτού σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Κονοτικό Δίκαιο. Τέλος ζητούμε την επίσπευση τη προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις παραβιάσεις που έχουν σημειωθεί στην παραλιακή ζώνη και τον άμεσο καταλογισμό ευθυνών. ΕΚΑ Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει τον αποτροπιασμό του από το θράσος των τραμπούκων που έχουν μάθει να λυμαίνονται τις δημόσιες ακτές. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα σας στην προσπάθειά σας να κρατήσετε ανοιχτές και δημόσιες τις παραλίες της Αττικής.